Αφιερωματική εκδήλωση για τον κ. Χαράλαμπο Χαραλαμπόπουλο.

Παραβρεθήκαμε στην αφιερωματική εκδήλωση που διοργανώθηκε για το συγχωριανό μας κ. Χαράλαμπο Χαραλαμπόπουλο του Δημητρίου, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας και την Αδελφότητα Ναυπακτίων Ν.Αττικής Ο Έπαχτος, στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων Ακαδημίας 50.

Κύριοι ομιλητές ήταν : ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας, ο πρώην πρόεδρος ΠΑΝ.ΣΥ κ.Αλέκος Σάββας, ο πρόεδρος της Ο.ΣΥΝ. κ. Θοδωρής Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος Ε.ΝΑ.Μ. κ. Νικόλαος Τριψιάνος και η πρόεδρος Συλλόγου Δορβιτσωτών Ναυπακτίας κ. Ευαγγελία Σταμάτη, καθώς επίσης και οι ομότιμοι καθηγητές ιστορίας μεσαιωνικών χρόνων Παν.Πελοποννήσου κ.Αλέξιος Σαββίδης , μεσαιωνικής ελληνικής φιλολογίας Α.Π.Θ. κ. Βασίλειος Κατσαρός και γλωσσολογίας Ε.Κ.Π.Α κ. Παναγιώτης Κοντός.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε η ταπεινότητά του και η αμέριστη αγάπη του για τη μελέτη της ιστορίας της Ναυπακτίας. Ένας ακούραστος ερευνητής , που άνοιγε δρόμο για την συνεχή έρευνά της.

Δεν ξεχνά όμως ποτέ και την γενέτειρά του τη Δορβιτσά και να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του. Σε αυτό το σημείο, να αναφερθεί ότι εκτός των άλλων που έχει προσφέρει στο χωριό μας , είναι αυτός που αποκατέστησε την ονομασία του χωριού μας στο χάρτη της Ελλάδας που μέχρι το 1971 δεν υπήρχε .

Κλείνοντας την ομιλία της η πρόεδρος του συλλόγου μας, είπε τα εξής: <<Ας πάρουμε λόγω της ημέρας, εορτή της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της, τη Σοφία του, την Πίστη του, την Αγάπη του για τον τόπο του και τα κοινά αλλά και τη δύναμή του να ελπίζει και να αγωνίζεται >>.

Σε ευχαριστούμε πολύ Μπάμπη για την μεγάλη σου προσφορά και ευχόμαστε από καρδιάς να μυηθούμε στα δικά σου μονοπάτια.

Συχγαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της τιμητικής εκδήλωσης.