Ενοριακός Ναός Αγίας Παρασκευής Δορβιτσάς

Το 1922 χτίστηκε ο ενοριακός ναός της Αγίας Παρασκευή με τη συνδρομή (με χρήματα είτε με προσωπική εργασία) των χωριανών τότε, αλλά και άλλων φίλων. Στην πορεία και μετά την ανέγερση στον κατάλογο των συνδρομητών και δωρητών προστέθηκαν και πολλοί άλλοι. Έτσι υπάρχει σήμερα η Αγία Παρασκευή , αποτέλεσμα της αγάπης και της ευλάβειας όλων των ανθρώπων που συνέβαλαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Μέσα σε αυτά τα 86 χρόνια η Αγία Παρασκευή απετέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε Δορβιτσώτη για την πίστη του, για την καταγωγή του, για τις μνήμες του και για τα βιώματά του. Αλλά ο χρόνος άφησε και εδώ τα σημάδια του.

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το πληρ. Δελτίο Νο 200 και στη Γεν. Συνέλευση της 11-5-2008, η σκεπή της Εκκλησίας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα τα πρώτα σημάδια φθοράς στο εσωτερικό του ναού να είναι πλέον εμφανή.

Όπως καταλαβαίνετε τώρα είναι η δική μας σειρά να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να αντικατασταθεί η σκεπή , να περιοριστούν και στη συνέχεια να αποκατασταθούν οι φθορές στο εσωτερικό του ναού . Αυτό βέβαια σημαίνει κάλυψη του κόστους και λίαν συντόμως έναρξη των εργασιών.Για ένα τέτοιο ιερό σκοπό πιστεύουμε και ελπίζουμε στην αρωγή όλων.