Πατσιωτός Σπυρίδων.

Ο Σπυρίδωνας Πατσιωτός γεννήθηκε στον Τύρναβο Λαρίσης το 1947. Ήρθε στην Αθήνα το ‘70 όπου και νυμφεύτηκε την Μαρία Κανελλή. Έφεραν στον κόσμο τις Ελένη, Λαμπρινή και Γεωργία, οι οποίες με τη σειρά τους τούς χάρισαν οκτώ εγγόνια.

Πριν 40 χρόνια ο Σπύρος Πατσιωτός με τη γυναίκα του, οικοδόμησαν σπίτι στην Δορβιτσά Ορεινής Ναυπακτίας. Με πολύ κόπο και προθυμία ο αγαπημένος μας Σπύρος εργάστηκε για να δημιουργήσει μια οικία που αποτέλεσε σημαντικό και χαρούμενο σταθμό στη ζωή του. Δίπλα στους φίλους του. Πάντα με την οικογένεια του.

Η κοινωνία του χωριού της Δορβιτσάς σίγουρα θυμάται τον Σπύρο. Ενδεχομένως να έπαιξε μαζί του το παιχνίδι της «δηλωτής» που τόσο αγαπούσε. Μπορεί να γέλασε, να συζήτησε μαζί του ή να «τσούγκρισε» το ποτό του στα καφενεία που περνούσε πολλές ευχάριστες ώρες. Τέλος, είμαστε σίγουροι ότι χόρεψε με τον Σπύρο σε εύθυμες εκδηλώσεις, από τις οποίες δεν έλειψε ποτέ και πάντα τις ζωντάνευε με το ζωντανό πνεύμα του. Η σκέψη του χωριού χάρισε στον Σπύρο μας, ίσως τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής του με φίλους και συγγενείς. Δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό του, καθώς έτρεφε απαράμιλλη αγάπη για αυτό.

Η οικογένεια που δημιούργησε, με βασικό πυλώνα την αγάπη προς όλα τα μέλη της, δεν θα ξεχάσει ποτέ τον πολυαγαπημένο της Σύζυγο, Πατέρα και Παππού. Η φωτεινή του ανάμνηση θα ζει πάντα στις καρδιές μας, δίνοντας μας δύναμη να συνεχίσουμε, μέσα από το μόνιμα ζωγραφισμένο χαμόγελο στα χείλη του, αναπόσπαστο κομμάτι της στοργικής φιγούρας του. Καλό Ταξίδι, πολύτεκνε παππού.