ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος είχε τρεις μεγάλες αγάπες στη ζωή του, τις οποίες υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση: την οικογένεια, την ιατρική  και βεβαίως τη γενέτειρα του, την πολυαγαπημένη μας Δορβιτσά.

Σε ηλικία 22 μόλις ετών, αριστούχος απόφοιτος της ιατρικής, δίνει τον όρκο του Ιπποκράτη  και ως ιατρός “ψυχών τε και σωμάτων “, εγκατεστημένος πλέον στην Αθήνα, στου Ζωγράφου, επί 45 συναπτά έτη σώζει ζωές μικρών και μεγάλων.

Κάθε καλοκαίρι εξάλλου δεν παραλείπει να επιστρέφει στο χωριό και να προσφέρει ανιδιοτελώς ιατρικές υπηρεσίες στους συγχωριανούς του αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας συνδέοντας το όνομά του με την αγάπη στον συνάνθρωπό.

Τη δεκαετία του 1960 ήδη πολλοί Δορβιτσώτες διέμεναν πλέον στην Αθήνα διασκορπισμένοι σε διάφορες συνοικίες και οι δεσμοί μεταξύ τους άρχισαν να χαλαρώνουν.

Τότε προέκυψε και η ιδέα της ίδρυσης του Συλλόγου, και έτσι μια ομάδα προοδευτικών Δορβιτσωτών με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο  προχώρησε στην  ίδρυση του Συλλόγου μας με την υπ ‘ αρ.16927/1960 απόφαση του Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο ίδιος δε έδωσε και το συμβολικό όνομά “Αναγέννηση” και διετέλεσε Πρόεδρος την πρώτη δεκαετία της δράσης του αναπτύσσοντας σημαντική κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα και επιβλέποντος την ανάπτυξη του χωριού με ίδια μέσα.

Μετά το θάνατό του το 1993 η αγαπημένη του σύζυγος Αικατερίνη Αναστασοπούλου και τα τρία του παιδιά, Νικόλαος, Αλέξανδρος και Ολυμπία, τίμησαν τη μνήμη του προσφέροντας στο χωριό το Δημοτικό Ιατρείο που κοσμεί την κεντρική πλατεία του χωριού μας.