ΚΩΣΤΑΣ ΧΡ. ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡ. ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗΣ

1960-2024

 

Ο Κώστας Κουφογιάννης γεννήθηκε στη Δορβιτσά Ναυπακτίας από τον Χρήστο και την Ευθυμία Κουφογιάννη. Παντρεύτηκε την Λαμπρινή Παπακωστοπούλου       και απέκτησαν ένα γιο, τον Χρήστο. Ο πρόωρος θάνατός  του Κοινοτάρχη του Χωριού μας, βύθισε στο πένθος όλο το Χωριό και όχι μόνο.

Ο Κώστας ήταν αγαπητός σε όλους. Πρόθυμος να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί σε κάθε κάλεσμα και αίτημα. Βοήθησε ποικιλοτρόπως στην διατήρηση και ανάπτυξη του Χωριού.

Ιδιαίτερα, πρέπει να τονισθεί η επαγγελματική του δράση ως καταστηματάρχη. Χωρίς καφενείο και ταβέρνα το Χωριό δεν έχει ζωή και προοπτική. Το μαγαζί είναι ο κράχτης και ο τόπος κοινωνικής συνάντησης.

Επί 12 χρόνια ήταν μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής Δορβιτσάς. Μεγάλη ήταν και η συμβολή του στα έργα που έγιναν για την συντήρηση του Ιερού Ναού καθώς και του προαύλιου χώρου.

Ο Κώστας είχε και πολύχρονη αυτοδιοικητική δράση. Ξεκίνησε το 1983 ως σύμβουλος στην ανεξάρτητη Κοινότητα και από 1989-1990 ως Αντιπρόεδρος. Από το 1991- 1994, με την ίδρυση του Δήμου Πυλήνης, εκλέχθηκε Πάρεδρος του Χωριού, το διάστημα 1999-2002 Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, το 2003-2006 σύμβουλος και το 2007-2010 Πρόεδρος.

Από το 2014 μέχρι τον θάνατό του, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας. Στο μεγάλο αυτό διάστημα έκανε ότι μπορούσε για την λύση των πάγιων προβλημάτων του Χωριού, καθώς και των μικροπροβλημάτων της καθημερινότητας.

Υποστήριξε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και η συνεργασία με τον Σύλλογο ήταν αρμονική.

Με την σύζυγό του Λαμπρινή και τον γιο του Χρήστο, έστησαν σε οίκημα ιδιοκτησίας του Συλλόγου το ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ, που είναι το κέντρο της ζωής του Χωριού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όπου ο πληθυσμός αυξάνει κατά πολύ.

Θα τον θυμούμαστε ως έναν Δορβιτσώτη, που αναλώθηκε στα κοινά και έβαλε κι αυτός το πετραδάκι του στην εξέλιξη του Χωριού.